Zaterdag 3 november 2018 Concert "Allerheiligen, Allerzielen, Allemensen!"

Zaterdag 3 november 2018 om 16:30 uur geeft het Warnsvelds Mannenkoor haar Najaarsconcert in de Martinuskerk te Warnsveld.

Concert Allerheiligen, Allerzielen, Allemensen

Allerheiligen, Allerzielen, Allemensen!

Allerheiligen op 1 november is de dag van heiligen en martelaren.
Met Allerzielen op 2 november gedenken we de overledenen.
Op 3 november viert het Warnsvelds Mannenkoor Allemensen!

Dit doen we met een concert in de Warnsveldse Martinuskerk waar deze drie data op muzikale wijze met elkaar verbonden worden. Ze horen immers bij elkaar: als levenden staan we als het ware op de schouders van hen die ons voorgingen. Voortlevend in onze herinnering dienen ze ons als wegwijzers op ons pad. Net als de “stenen mannetjes” die je op wandelingen tegen kunt komen.

De sfeer van dit WMK-concert gaat van stemmig en ingetogen naar feestelijk en uitgelaten, van “De Profundis” van Arvo Pärt en “Sure on this Shining Night” van Morten Lauridsen naar “Nachtgesang in Walde” van Franz Schubert en “Dry your tears Africa” van John Williams. Na de slotnoot gaan we met Allemensen samen een kopje soep met brood genieten in de tegenover de kerk gelegen Eekschuur. Samen eten is immers een mooi en oeroud ritueel om te vieren dat we allemaal mens zijn.

Een aantal nummers zal worden begeleid door Maaike Bosscher op harp. Daarnaast speelt Evert-Jan de Groot op de vleugel. De muzikale leiding is in de beweeglijke handen van dirigent Emile Engel.

Uw vrije gift na afloop wordt in dank ontvangen.