“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen. Vandaar ook het thema van dit lustrumconcert: “Lust for Life”.

Vrijdag 5 oktober 2018 Optreden in Den Bouw, Warnsveld

Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn

Een thematische aanpak (“Lust for Life”), een brede bezetting met orkest (Van Wassenaer Consort), band (Combo-Concept), solist (Rutger de Vries, bekend van “Una Voce Particolare”), een fantastisch jongerenkoor (De Ulftse Nachtegalen) dat het publiek werkelijk wist te raken, een magistrale pianist (Evert-Jan de Groot) en een loepzuiver zingend, enthousiast mannenkoor onder energieke leiding van dirigent Emile Engel zorgden voor een bruisende avond. Na afloop kon het publiek nagenieten tijdens een “afterparty” waar de band, aangevuld met een zangeres, doorspeelde zodat er ook nog gedanst kon worden.

Veel concertbezoekers zeiden na afloop onder de indruk te zijn. “Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn” was een veelgehoorde reactie. En ook de koorleden zelf hadden volop genoten van hun concert. Patrick Coly, de uit Senegal afkomstige tenor die het “Nkosi Sikelele” begeleidde op djembe: “In mijn geboorteland kunnen we goed feestvieren, maar de Warnsvelders kunnen er ook wat van!”