Afbeelding

“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen."

Emile Engel, Dirigent WMK

Agenda

Vrijdag 13 december 2019: Kerstconcert samen met Concordia Eefde

Vrijdag 13 december, Buitensociëteit: spetterend en origineel Kerstconcert. Samen met Harmonie Concordia uit Eefde.    
 

Bekijk de volledige agenda

Lust for Life: Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn.

Een thematische aanpak (“Lust for Life”), een brede bezetting met orkest (Van Wassenaer Consort), band (Combo-Concept), solist (Rutger de Vries, bekend van “Una Voce Particolare”), een fantastisch jongerenkoor (De Ulftse Nachtegalen) dat het publiek werkelijk wist te raken, een magistrale pianist (Evert-Jan de Groot) en een loepzuiver zingend, enthousiast mannenkoor onder energieke leiding van dirigent Emile Engel zorgden voor een bruisende avond. Na afloop kon het publiek nagenieten tijdens een “afterparty” waar de band, aangevuld met een zangeres, doorspeelde zodat er ook nog gedanst kon worden.

Veel concertbezoekers zeiden na afloop onder de indruk te zijn. “Ik wist niet dat een concert van een mannenkoor zo leuk kon zijn” was een veelgehoorde reactie. En ook de koorleden zelf hadden volop genoten van hun concert. Patrick Coly, de uit Senegal afkomstige tenor die het “Nkosi Sikelele” begeleidde op djembe: “In mijn geboorteland kunnen we goed feestvieren, maar de Warnsvelders kunnen er ook wat van!”

Een proeve van het concert: Soldatenchor (Faust) en Wonderfull World.

Terug