Zondag 26 mei 2019 14:00 uur: Voorjaarsconcert Theetuin Vierakker

Voorjaarsconcert in de Theetuin Vierakker: zondagmiddag 26 mei 14:00 uur

Ontroerend kerstconcert WMK en Zutphen Zingt

Met een spetterende uitvoering van John Lennon’s “Happy Xmas (War is over) kwam er zaterdagmiddag 15 december in de Warnsveldse Martinuskerk een einde aan het gezamenlijke kerstconcert van “Zutphen Zingt” en het Warnsvelds Mannenkoor. De emotionele intensiteit van het concert kwam daarmee tot een hoogtepunt; niet vreemd als je bedenkt dat de helft van “Zutphen Zingt” bestaat uit azielzoekers die hier zijn, juist vanwege oorlog.

Het was een concert vol ontroerende momenten, van het door Carlos uit Venezuela zelfgeschreven liefdeslied en het door Khaled uit Syrië in het Arabisch gezongen Stille Nacht tot en met de subtiele klanken van het WMK met “Sure on this shining Night” en “The Seal Lullaby”, prachtig begeleid door Merel Hubatka op piano. De twee koren samen op het podium lieten zien en horen hoe de kerstgedachte in de praktijk kan uitpakken. De vrije gift na afloop bracht bijna € 500 op, geld dat bestemd is voor muzieklessen aan azielzoekers. Volgend jaar weer zo’n kerstconcert? Het zou zo maar kunnen, beaamden dirigenten Emile Engel (WMK) en Merel Harkink (Zutphen Zingt).

Foto: Caitlinrsphoto.