Afbeelding

“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen. Vandaar ook het thema van dit lustrumconcert: “Lust for Life”.  

Emile Engel, Dirigent WMK

Agenda

Vrijdag 5 oktober 2018 Optreden in Den Bouw, Warnsveld

Bekijk de volledige agenda

Projectleden welkom bij het Warnsvelds Mannenkoor

Najaarsconcert 2018
De projectperiode eindigt met het Najaarsconcert dat het koor op 3 november in de Martinuskerk in Warnsveld geeft. Bij dit concert zal het De Profundis van Arvo Pärt worden uitgevoerd; ook staan Lux Aurumque en The Seal Lullaby van Eric Whitacre op het programma; verder o.a. werken van Verdi en Schubert. 

Ook de tijdelijke projectleden zingen mee in het concert, waarmee ze een prachtige gelegenheid krijgen om kennis te maken met de muzikale mogelijkheden van een goed mannenkoor. Topdirigent Emile Engel haalt het beste uit de stemmen naar boven, en slaagt er tegelijkertijd in de sfeer prettig en ontspannen te houden. Behalve mannengezang klinkt er op vrijdagavond in de Warnsveldse Eekschuur (schuin tegenover de Martinuskerk) ook regelmatig gelach… 

Nieuwsgierig?  
Mannen van alle leeftijden zijn na de zomer (vanaf 31 augustus) welkom om op vrijdagavond als projectlid mee te komen repeteren. Met ingezongen zangpartijen kan thuis worden geoefend. Koorervaring komt van pas maar is niet noodzakelijk. Wel is enige muzikaliteit gewenst want acht weken repetitietijd is niet al te lang. Maar voorop staat de nieuwsgierigheid om het eens mee te maken: hoe is dat nou, zingen in een mannenkoor? Het kan natuurlijk zijn dat de projectleden het zo leuk vinden dat ze na het concert blijven. Het WMK zal er geen bezwaar tegen maken. Belangstellenden zijn van harte welkom om ook voor de vakantie al op de vrijdagse repetitieavond (20.00 – 22.00 uur) te komen kijken, of vraag meer informatie via warnsveldsmannenkoor@gmail.com.

Voor de projectperiode van september 2018 tot het concert op 3 november 2018 wordt een bijdrage gevraagd van 25 euro. 

 

Terug