Afbeelding

“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen."

Emile Engel, Dirigent WMK

Agenda

Zondag 31 maart 2019: Fruhshoppen

Zondag 31 maart, 11.00 - 13.00, zaal Het Nut, Breegraven Warnsveld: “Frühschoppen met het WMK”.

Geïnspireerd door een Duitse traditie. Alle mannen uit Warnsveld en omgeving zijn van harte welkom.

Frühschoppen: ontdek op een vrijblijvende en gezellige manier hoe leuk het zingen bij een mannenkoor kan zijn. 

 

Bekijk de volledige agenda

WMK bruist met

Emile zou zelf niet zonder muziek kunnen leven. “Muziek maakt dat je levensvreugde ervaart. Voor mij is het de motor, met alle emoties en gevoelens die het oproept. Dat geldt voor zingen in het bijzonder: het geeft je energie, brengt je bij je passie, maakt het leven waard geleefd te worden.” Niet alleen voor Emile, maar voor iedereen is zingen gezond. “Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen. Vandaar ook het thema van dit lustrumconcert: “Lust for Life”. 

Muziek: de snelste weg naar het hart.
Muziek is voor Emile Engel altijd iets dat met mensen te maken heeft. “Die verbinding met mensen maakt het juist zo mooi. Je staat daar als mens en niet als automaat. Er zijn nummers die ik al duizenden keren heb gerepeteerd en uitgevoerd. Maar toch kan ik elke keer weer het gevoel hebben dat het helemaal nieuw is. Voor mij komt dat doordat ik daar niet in mijn eentje sta. Magie, ja. Het mooie van muziek is ook: het is de snelste weg naar het hart. Muziek hoort bij de mens. Het raakt voor ons allemaal aan een oergevoel. Dat wisten volgens mij de Neanderthalers ook al, en die konden nog niet eens fatsoenlijk praten.” 

Sfeer! Humor! Magie!
Jan Roelofs is bas bij het WMK en namens de MuziekCommissie betrokken bij de opzet van het lustrumconcert. Hij verheugt zich op een bruisende avond vol levenslust. “Wat wij elke vrijdagavond bij de repetitie meemaken – na twee uur zingen ben je weer helemaal afgestoft en opgefrist – willen we ook het publiek laten ervaren. Als mannenkoor zoeken we naar vernieuwing. Geen obligaat, saai optreden maar entertainment. Sfeer! Humor! Magie! Deze weg zijn we vorig jaar ingeslagen met ons Lenteconcert, wat een enorm succes was, alleen was toen de zaal nog niet helemaal vol. Dat gaan we deze keer anders doen!”

Afterparty.
Vernieuwing tijdens het concert, maar ook daarna. Jan Roelofs: “Voor het eerst organiseren we na afloop een “afterparty” in dezelfde prachtige zaal. Stoelen aan de kant, de bar achterin gaat open, de band speelt door en iedereen kan nagenieten met een drankje, een dansje en een praatje. Veel mensen denken bij ”afterparty” onmiddellijk aan jongeren, maar waarom zou ik daar met mijn 63 jaar niet naar toe mogen? Leeftijdsdiscriminatie!”         

Emile: “Ook al zijn er aardig wat oudere leden - de oudste is overigens met zijn 89 jaar nog behoorlijk vitaal – doen we geen concessies aan de kwaliteit. De muziek verdient dat ook niet. Het moet zuiver zijn, het moet helder zijn, het moet transparant zijn. Daar sta ik garant voor. En de prachtige klank van het WMK doet de rest. Reken maar dat de mensen dat gaan ervaren als ze naar ons concert komen. In de mooiste concertzaal van Nederland – de Buitensociëteit – worden ze ondergedompeld in een bad van klank en energie. En dat voor maar € 15,- per kaartje!”

Jonge mannen vinden weg naar WMK.
Het Warnsvelds Mannenkoor beweegt zich al een paar jaar tegen de trend in. Waar de meeste mannenkoren kampen met dalend ledental en vergrijzing, is het bij het WMK omgekeerd: het ledental steeg van 40 naar 60, en de gemiddelde leeftijd ging voor het eerst sinds jaren omlaag. Jonge mannen vinden hun weg naar het WMK en dat komt ongetwijfeld door de vernieuwende ledenwerfactiviteiten als “WMK Stammtisch” en “WMK Meet & Greet”, maar ook door een nieuwe opzet voor de concerten.     

http://paper.contact.nl/open/808bffed#p6

Terug