“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen."

Emile Engel, Dirigent WMK

Agenda

Voorjaarsconcert 2023

Zaterdag 22 April 2023 !

Voorjaarsconcert:
Verrassend Voorjaarsconcert met mooie gedragen en klassieke mannenkoornummers. Maar ook wordt de uitdaging van een stevige rock en een sentimemtele Duitse Schlager niet geschuwd.

Een concert dus om in je agenda te zetten.

Bekijk de volledige agenda

De dirigent Emile Engel

Studeerde piano aan het Twents Conservatorium te Enschede en koordirectie in Utrecht. Emile Engel beweegt zich volop in het muziekleven. Naast pianodocent in de lichte en klassieke muziek is hij dirigent van het symfonie orkest "De Muze" aan de Muzehof, Centrum voor de Kunsten te Zutphen. Als dirigent werkte hij met een groot aantal  kamerkoren, ensembles en theater- en mannenkoren.

Naast het Warnsvelds Mannenkoor is hij momenteel ook dirigent van het Projectkoor Concentus Cantzione te Zutphen, Vocaal Ensemble Ex Arte uit Enschede, het Liemers Mannenkoor te Zevenaar, Het operakoor Classic WM uit Winterwijk en het jongenskoor Boys from Town te Zutphen.  Hij werkt samen met orkesten van naam als Concerto Barocco Concerto d'Amsterdam en het Van Wassenaer  Consort.

Sinds  2007 dirigeert  Emile Engel in samenwerking met Vocaalensemble Ex Arte en barokorkest Concerto Barocco jaarlijks op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S Bach de St. Werenfriduskerk te Zieuwent. De organisatie is in handen van PaaspopKlassiek en Paaspop Zieuwent. Naast de Passionen van Bach voerde Engel nog vele andere grote bekende werken.

Emile Engel concerteerde met bekende solisten als Miranda van Kralingen, Hilde Coppé, Nancy Mayer, Patrick Van Goethem, Jan van Elsacker, Frans Fiselier,Jelle Draaijer, Robbert Muuse, Marco Bakker,  Ernst Daniël Smid e.a.. Daarnaast dirigeerde hij jaarlijks een massa-evenement met meer dan 400 zangers in een From Scratch concert te Zutphen. Emile Engel maakte met zijn koren meerdere internationale concertreizen.

« Terug