Voorjaarsconcert 2023

Zaterdag 22 April 2023 !

Voorjaarsconcert:
Verrassend Voorjaarsconcert met mooie gedragen en klassieke mannenkoornummers. Maar ook wordt de uitdaging van een stevige rock en een sentimemtele Duitse Schlager niet geschuwd.

Een concert dus om in je agenda te zetten.

De koorklassen zijn gestart!

Gratis Koorklas voor nieuwe leden WMK

De koorklas, gestart op vrijdag 9 september, is een succes!

Voor hen die toch nog willen aansluiten, dat kan nog!!

Veel mannen zouden best in een koor willen gaan zingen. Ze houden van muziek, weten dat zingen gezond is voor het hele lichaam en het lijkt ze best leuk om samen met anderen hun stem te laten horen.
Maar…. ze durven niet. Want om in een koor te gaan zingen moet je wel een flinke drempel over. “Is zingen in een mannenkoor niet vreselijk oubollig, zingen van blad is toch heel moeilijk, kan ik wel toon houden, begrijp ik de aanwijzingen van de dirigent wel?”

Bij het WMK snappen we heel goed dat mannen drempelvrees kunnen hebben. Ter geruststelling: we hebben nog nooit een man van het koor gestuurd en toch hebben we de afgelopen jaren geweldige concerten gegeven!

En we komen tegemoet aan de twijfels bij potentiële nieuwe leden: na de zomer bieden we de beginnende zangers bij het WMK een Gratis Koorklas aan. Zes weken lang, startend op vrijdag 9 september, worden nieuwe leden door onze dirigent Emile Engel ingewijd in de geheimen van het zingen in het mannenkoor. Voorafgaand aan de wekelijks repetitie op vrijdagavond krijg je een uur lang les in notenlezen, stemgebruik, ademtechniek, het grote belang van luisteren – naar je eigen stem, naar de stem van je medezangers en natuurlijk naar de aanwijzingen van de dirigent – en word je zo vanzelf ‘deel van de club’. Nadat Emile bepaalt tot welke stemgroep je behoort, krijg je een mede-tenor, -bariton of -bas als ‘maatje’ bij wie je met al je vragen terecht kunt.

Als je nu de stap zet kun je als zanger meedoen aan ons eerstvolgende concert (voorjaar 2023) en kun je een rol spelen in ons jubileumconcert (60 jaar WMK) in 2024. Met als thema “De Man!” zal dat een stoer, eigentijds, klassiek rockconcert worden op een verrassende en bij het thema passende locatie.

Is het ook voor jou de hoogste tijd iets nieuws te gaan doen? Grijp dan je kans, durf je stem te laten horen en merk dat samen zingen met anderen een van de leukste manieren is om los te komen van de dagelijkse sleur.

Ja, de mannen van het WMK zeggen uit volle borst: zingen in een koor is leuk, in een mannenkoor fantastisch en in het WMK helemaal geweldig! Want het WMK laat zien dat het mannenkoor geen uitstervend verschijnsel is. Integendeel!

Meld je nu aan en ontdek dat de vele voordelen van het WMK ook voor jou gelden: de warme, welkome sfeer, een avond alleen met mannen onder elkaar - zonder overdreven stoer gedoe - de uitdaging van het je samen voorbereiden op een concert, genieten van een gevarieerd repertoire – van Verdi tot Queen – en na afloop, als je dat wilt, gezellig een biertje drinken.

Wacht niet langer, neem je twijfels mee en zet een stap in het onbekende waar je vast geen spijt van krijgt. Meld je aan door een mailtje aan warnsveldsmannenkoor@gmail.com

En weet dat je welkom bent!