Hou me op de hoogte

Geef je op voor toezending van de agenda en concertaankondigingen van het Warnsvelds Mannenkoor.

Licht in de Duisternis

Licht in de Duisternis-concert” met het Warnsvelds Mannenkoor

Muzikale verbinding bezorgt AZC-bewoners “superleuke uren”

“De AZC-bewoners hebben nu in ieder geval elke week een paar superleuke uren.” Zo omschrijft Merel Harkink het effect van haar inzet als koordirigente bij het Zutphen Zingt Koor van de Muzehof. Voor het tweede jaar leidt ze samen met pianiste Merel Hubatka het Zutphen Zingt Koor dat voor een groot deel bestaat uit AZC-bewoners.

Aanleiding was in 2017 de vraag van een altviolist van het  Concertgebouw of de twee Merels een multicultureel koor wilden oprichten. Merel Harkink: “Uiteindelijk zijn we op het vier mei-concert in het Concertgebouw beland, waar ons koor vier koralen uit de Mattheus Passion meezong. Een dag eerder gaven we een prachtig concert in de Zutphense Buitensociëteit.”

Gezamenlijk concert op 15 december, 16.30 uur
Dit jaar is er uit zanglustige AZC-bewoners en Zutphenaren opnieuw een Zutphen Zingt Koor gevormd, dat wekeljks repeteert in de Muzehof. Samen met het Warnsvelds MannenKoor wordt op zaterdag 15 december in de Warnsveldse Martinuskerk een feestelijk “Licht in de Duisternis”-concert” gegeven.

Het leven van een azielzoeker is niet echt feestelijk te noemen, en daarom zijn de beide Merels blij dat ze iets kunnen doen. Merel Hubatka: “Muziek kan je echt boven je ellende uittillen. Het geeft ons dan ook veel voldoening dat we een veelkleurig koor hebben kunnen samenstellen uit alle lagen van de bevolking waar ook actief Nieuwe Nederlanders bij betrokken zijn.”

Stille Nacht in vier talen
Het Zutphen Zingt Koor brengt tijdens het concert nummers uit vele windstreken, waaronder het door Carlos uit Venezuela zelfgeschreven “Razon y Passion”.  Het WMK brengt een aantal lichte nummers uit het eigen kerstrepertoire en de twee koren zingen gezamenlijk het Stille Nacht in vier talen. De vrije gift na afloop is bestemd voor muzieklessen voor vluchtelingen.

Martinuskerk Warnsveld, zaterdag 15 december, 16.30

Zutphen Zingt Koor o.l.v. Merel Harkink en Merel Hubatka

Warnsvelds MannenKoor o.l.v. Emile Engel

“Muziek kan je echt boven je ellende uittillen”